Beachflaggor är ett väldigt effektivt sätt att marknadsföra sig på i olika sammanhang oavsett om man har en butik eller säljer tjänster och det är dessutom ett relativt billigt sätt att exponera sig på. Köper man bara in en lämplig fot beroende på vad man ska ha flaggan på för underlag och en mast kan man sedan variera sig i oändlighet. Det kan också vara lämpligt att köpa till någon form av fottyngd för att öka möjligheterna att ta med sig flaggan på alla olika typer av evenemang.

Till vardags vill man kanske ha en beachflagga som står utanför entrén till butiken för att visa att man har öppet och på så sätt locka in kunder. Denna beachflagga kanske det bara är ens logga på eller så har man en flagga med butikens öppettider.

Dock kan man variera sig mycket mer än så och istället låta flaggan vara en rolig form av gatupratare. Man kan relativt billigt trycka upp nya flaggor utan att behöva köpa ett komplett set med mast och fot. På så sätt kan man enkelt byta ut flaggan och anpassa den för tillfälliga kampanjer och erbjudanden eller varför inte efter olika årstider med olika färger.

Detta är också väldigt smidigt om man har behov av att ta med sig sin flagga på en mässa eller annat evenemang och man vill locka dit besökare till sin monter med något erbjudande. Då kan man enkelt trycka upp speciella flaggor för just det ändamålet. Dessa flaggor kan ju också komma att återanvändas om man tänkt köra samma drive på flera olika mässor eller evenemang.

På det här sättet har man alltid en förhållandevis billig exponering samtidigt som den är iögonfallande och drar blickarna till sig. Och framförallt så har man alltid en aktuell exponering som talar om vad som händer just nu.