När man väl har bestämt sig för att man ska exponera sitt företag, tjänster och erbjudanden med hjälp av en beachflagga så är det viktigt att man väljer rätt fot för tillfället. Det finns mängder av olika fötter som är anpassade för olika underlag och olika tillfällen.

Ska man ha flaggan inomhus på plant underlag och där det inte blåser kan en enkel kryssfot vara lämplig. Dessa är ofta lite snyggare i designen för att passa bättre inomhus. Det finns även kryssfot för utomhusbruk och dessa är ofta av en stabilare konstruktion och på bra kryssfötter hittar man även skruvhål längst ut på krysset för att man enkelt ska kunna skruva fast foten i underlag av trä.

Ska man dock vara utomhus och det blåser rejält så finns det andra medel att tillämpa. Är platsen plan men av till exempel asfalt försvårar det ju en del med att man inte kan skruva fast foten i underlaget. Då kan man istället köpa vattenfylld tyngd att trä över foten eller sandsäckar som läggs över krysset. Det finns också vattenfyllda fötter som är det samma som man använder för parasoll.

Vill man inte ha en kryssfot så finns det markplattor som fötter. Dessa kan man också använda olika typer av tyngder på för att få en bättre stabilitet.

På mjuka underlag finns det andra fötter som är bättre anpassade, om man till exempel ska ha flaggan ståendes på gräs eller på sand. Det finns flera olika typer av jordskruvar som lämpar sig för att borra ner dessa i gräset och sedan sätta flaggan i.

På mer porösa underlag så som sand eller snö använder man istället ett så kallat markspjukt som man lätt får ner längre i underlaget för att skapa stabilitet.

Med alla dessa valmöjligheter så är man garanterad att få en stabil beachflagga oavsett underlag och miljö.