Innan du beställer en eller flera beachflaggor bör du ha en tydlig plan för var och hur de ska stå placerade. Det kommer nämligen att vara avgörande för vilken storlek du väljer. Du gör dig själv en tjänst genom att rita upp flaggornas placering och mått, och vill du vara riktigt noggrann kan du klippa ut bitar i kartong och ställa upp som en modell för att säkerställa att din idé kommer att hålla i verkligheten.

Utomhus eller inomhus?

Ska flaggorna till exempel stå vid en infart och måste synas på långt håll, då är en stor modell att föredra. Detsamma gäller om du har en stor entré där du vill ha en flagga på var sida, då bör flaggornas höjd matcha dörren. Har du däremot en liten butiksdörr, då kan det räcka med en enda flagga, och även den ska då vara i samma höjd som dörren. Det finns även mindre flaggor som passar för inomhusbruk, när du till exempel vill skylta upp en kampanj eller markera din närvaro i en galleria.

Välj rätt höjd och tänk på underlaget

Beachflaggor kan beställas i flertalet utföranden, några vanliga höjdmått är 220 cm, 290 cm, 360 cm, 420 cm och 560 cm. Till flaggan hör då en fot som är tung nog att hålla flaggan stående. Masten är dock fäst i ett roterande hjul som gör att det följer vinden och därmed också förhindrar flaggan från att falla omkull i dåligt väder. Men ska flaggan stå placerad på ett mjukt underlag rekommenderas istället markskruv eller markspik, så att den verkligen är fäst i underlaget.

Flaggans form

Vilken form du väljer på din flagga är en ren smaksak. Den traditionella hajfenan fungerar till det mesta, men du kan även välja en droppformad, rak eller fyrkantig flagga. Välj det format som passar ditt tryck, kanske ska en specifik text eller bild rymmas? Gör skisser så blir det enklare att se vad som passar i just din situation.